Bilgisayar kullanımının hızla yayılması ve her alanda kullanılması nedeniyle bilgisayar konusunda teknik ara elemana da ihtiyaç artmıştır. Bilgisayar programcılığı programımızda sektörün ihtiyaçları göz önüne alınarak bilgisayar alanında beş alanda yetiştirilmeleri öngörülmüştür.

• İşletim sistemlerini ve temel yazılımları iyi kullanma
  • Donanım ve bilgisayar bakımı, Ağ kurulumu
  • Programlama dillerini kullanarak yazılım yapma veya yazılım destek elemanı olma
  • Veritabanı yönetimi ve veritabanı programcılığı
  • İnternet Programcılığı

Bu beş alanda okutulan dersler yanında seçmeli türde derslerimiz de vardır. Alanımızın çok hızlı gelişen bir alan olmasından dolayı içeriklerimizi makul aralıklarla güncellememiz gerekmektedir. Bu çalışmalar Yüksek Öğretim Kurumunun yürüttüğü projeler çerçevesinde yürütülmektedir. Öğrenciler teorik dersler yanında yaz stajı ile becerilerini geliştirme fırsatı elde etmektedirler. Öğrenciler mezun olurken öğrendikleri birçok bilgileri beraber kullanacak bir proje çalışması da yapmaktadırlar.

Öğrencilerimizin gelişimlerini desteklemek adına otuzar adet bilgisayar barındıran 3 laboratuvarlarımızda uygulamaya dönük dersler işlenmektedir.

Oracle Academy ile yaptığımız işbirliği sayesinde öğretim elemanlarımız aldıkları eğitim sonrası yetkili eğitmen belgeleri edinmişlerdir. Java programlama dili ve Oracle veritabanı yazılımlarına yönelik ders içerikleri akademi sistemi üzerinden erişilebilmekte ve öğrencilerimiz dersi geçtiktikleri takdirde Oracle Academy’nin sağladığı mezuniyet belgesine de sahip olabilmektedirler.

Cisco Networking Academy ile yapmış olduğumuz işbirliği sayesinde de öğretim elemanlarımız aldıkları eğitimlerle yetkili eğitmen belgeleri edinmişlerdir. Öğrencilerimiz Netacad sistemi üzerinden sunulan Siber Güvenlik, Nesnelerin İnterneti ve CCNA gibi müfredatlara yine mezuniyet belgesi alma hakkına sahip olarak erişebilmektedirler.

Daha kapsamlı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları takip edebilirsiniz.

Eğitim Yönetim Sistemi Girişi

UZAKTAN EĞİTİM MERKEZİ