Sevgili Öğrenci Adaylarımız…

Zorlu bir sınav sürecinin ardından daha da zor bir süreç olan tercih işlemlerinde sizlere bir nebze olsun yardımcı olabilmek ve yol gösterebilmek adına kısaca Yüksekokulumuzu tanıtmak istiyorum.

Şüphesiz kararlarınızı verirken kendi özel hassasiyetleriniz olacaktır. Ancak aşağıdakiler bir yükseköğretim kurumunu değerlendirebilmek için herkesçe kabul görmüş evrensel kriterlerdir ve gururla söylemek istiyorum ki Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu tüm bu kriterleri başarıyla karşılamaktadır. İşte gurur kaynaklarımız:

• Köklü bir üniversite: Bizi tercih ettiğinizde “Tarihi Bir Çınar” olarak adlandırılan ve Cumhuriyetin ilk üniversitesi olan Ankara Üniversitesi ailesine katılmış olacaksınız. 2007 yılında yaklaşık 100 öğrenci ile kurulmuş olan Elmadağ Meslek Yüksekokulu’da bugün ulaştığı yaklaşık 1800 öğrenci ile bu çınarın en hızlı büyüyen dallarından biridir.
  • Yerleşkemizin Konumu: Ankara’ya olan 40 km’lik mesafe ile hem huzurlu bir ilçede eğitim görürken hem de büyükşehir ile iç içe olabileceksiniz. Bu sayede Ankara Üniversitesinin yerleşkelerindeki tüm imkanlardan yararlanabileceksiniz.
  • Tercih Edilme Oranı: Sınavsız geçiş sisteminin kaldırılmasıyla çoğu yüksekokul için kontenjanlarını doldurmak büyük bir sorun haline gelirken geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında %99 doluluk oranı ile Elmadağ Meslek Yüksekokulu’nun tercih edilebilirliği bizi ayrıca gururlandırmaktadır.
  • Güncel Programlar: Bilgisayar Teknolojileri Bölümünün altındaki Bilgisayar Programcılığı, Elektronik ve Otomasyon Bölümünün altındaki Elektronik Teknolojisi, Elektronik Haberleşme Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Bölümünün altındaki Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Muhasebe ve Vergi Bölümü altındaki Muhasebe ve Vergi Programı gibi revaçta ve güncel programlarıyla çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim anlayışı sunmaktayız. Bu kapsamda dilerseniz Bilgisayar Programcılığı Programını ikinci öğretim ile uzaktan eğitim olanakları da yer almaktadır.
  • Donatı ve Sosyal Olanaklar: Elmadağ Meslek Yüksekokulu sahip olduğu Bilgisayar, Temel Elektronik, Otomasyon ve Haberleşme laboratuvarlarıyla diğer meslek yüksekokullarına oranla çok iyi bir konumdadır. Misafirlerimizin deyimiyle “fakültelerle yarışmaktayız”. Bunun birlikte sahip olduğu Öğrenme Merkezi, Spor Alanları, Yemekhane gibi sosyal yaşam alanlarıyla temel ihtiyaçlarınızı karşılamanın yanında düzenli olarak yürütülen teknik ve kültürel gezilerle de zevkli bir öğrencilik geçirebileceksiniz.
  • Yürütülen İşbirlikleri: Yüksekokulumuzun içinde bulunduğu yerel yönetim ve sanayi bölgesindeki kuruluşlarla olan ilişkilerinin yanında Roketsan gibi savunma sanayinin en büyük firmalarıyla yürütmekte olduğumuz işbirlikleri sayesinde üniversite-sanayi işbirliğinin eğitim programlarına yansıdığı bir yüksekokulda eğitim alabileceksiniz.
  • Sertifikalı Eğitim: Elmadağ Meslek Yüksekokulu’nun gerek üyesi olduğu Mictosoft IT ve CISCO Networking Academy üyelikleriyle eğitim programlarında uygulamakta olduğu ve gerekse de TURMOB, KOSGEP gibi kuruluşlarla gerçekleştirdiği çalışmalarla üniversite diplomasının yanında tüm dünyada geçerli olan sertifikalara sahip olabileceksiniz.

Kaliteli ve çağdaş bir eğitim için Ankara Üniversitesi Elmadağ Meslek Yüksekokulu en doğru tercihiniz olacaktır. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında sizleri de ailemizde görmekten mutluluk duyacağım.

Prof. Dr. Hüseyin ÜNVER

Elmadağ Meslek Yüksekokulu Müdürü