YÜKSEKOKULUMUZDA AÇILACAK DERSLER
EBP212  Web Programlama II  3/5 4  Öğr. Gör. Muhammed Mutlu YAPICI
EBP107  Web Tasarım Temelleri  4/5 4  Öğr. Gör. Muhammed Mutlu YAPICI

I.YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ İNTERAKTİF DERS KAYDI İÇİN GENEL BİLGİ

Üniversite İçi (Ankara Üniversiteli) ve Üniversite Dısı (Farklı Üniversiteden) Öğrencilerin Yaz Okulunda Ders Alabilmeleri İçin İzlemeleri Gereken Yollar Asağıda Belirtilmistir.

a) Üniversite İçi

* İnteraktif ders kaydı için  http://obs.ankara.edu.tr adresine kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapınız.

* Ankara Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde “Öğrenci/İşlemler/Ders Seçme” menüsünden yaz dönemi eğitiminde açılan derslere ders kaydınızı yapabilirsiniz.

* Yaz dönemi eğitiminde en fazla 12 kredilik ders alınabilecek olup, söz konusu kredinin aşılması durumunda ders kayıtları iptal edilecektir.

* Öğrenciler daha önce aldıkları derse ait devam koşulu şartını sağlamış olsalar bile, yaz döneminde aldıkları derslere devam etmek zorundadır. Devam koşulunu sağlamayan öğrenci yaz dönem sonu sınavına giremez.

* Yaz dönemi eğitiminde ders kaydı yapan öğrenci, onaylanan dersten vazgeçmez ve bu ders için ödenen ücret iade yapılmaz.

* Farklı Program/Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulundan ders alacak öğrencilerin kayıtlı olduğu akademik birimden önceden izin almak koşulu ile alacağı ders/dersler için “Yaz Dönemi  Farklı Üniversite/Fakülte/Yüksekokul/ Meslek Yüksekokul Ders Kayıt Formu”  formunu doldurmaları gerekmektedir. Anılan form için TIKLAYINIZ.

* Doldurulan form ilgili birimlere onaylatıldıktan sonra dersin alınacağı Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulunun Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmelidir.

b) Üniversite Dışı

* Ankara Üniversitesi öğrencisi olmayıp Üniversitemiz Fakülte/Devlet Konservatuvarından ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından öğrencinin yanında getireceği öğrenci belgesi ile yapılacaktır.

* Ankara Üniversitesi öğrencisi olmayıp Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarından ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri ilgili Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencinin yanında getireceği öğrenci belgesi ile yapılacaktır.

* Birime kayıt yapıldıktan sonra ilgili birimden önceden alınan kullanıcı adı ve şifre ile birlikte http://obs.ankara.edu.tr adresinden giriş yapılarak ders seçme işlemi yapılır.

Farklı Üniversitelerden Yazokulumuza Bavuracak Öğrencilerin Aşağıda Belirtilen Eklerle Birlikte Öğrenci İşlerine Başvurmaları Gerekmektedir.

Ekler
  1. Dilekçe (Formu Öğrenci İşlerinden Alabilirsiniz)
  2. Öğrenci Belgesi

NOT: Yaz okulu ile ilgili ayrıntılı bilgiye http://emyo.ankara.edu.tr/2017/06/23/2016-2017-egitim-ogretim-yili-yaz-okulu-duyurusu/  adresinden ulaşabilirsiniz.