2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi interaktif ders kaydı http://obs.ankara.edu.tr  adresinden yapılacaktır.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ BAŞVURU TARİHLERİ

EBP107  Web Tasarım Temelleri  4/5 4  Öğr. Gör. Muhammed Mutlu YAPICI

I.YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ İNTERAKTİF DERS KAYDI İÇİN GENEL BİLGİ

a) Üniversite İçi

* İnteraktif ders kaydı için  http://obs.ankara.edu.tr adresine kullanıcı adınız ve şifreniz ile giriş yapınız.

* Ankara Üniversitesi Yaz Dönemi Eğitim-Öğretim Yönetmeliği çerçevesinde “Öğrenci/İşlemler/Ders Seçme” menüsünden yaz dönemi eğitiminde açılan derslere ders kaydınızı yapabilirsiniz.

* Yaz dönemi eğitiminde en fazla 12 kredilik ders alınabilecek olup, söz konusu kredinin aşılması durumunda ders kayıtları iptal edilecektir.

* Öğrenciler daha önce aldıkları derse ait devam koşulu şartını sağlamış olsalar bile, yaz döneminde aldıkları derslere devam etmek zorundadır. Devam koşulunu sağlamayan öğrenci yaz dönem sonu sınavına giremez.

* Yaz dönemi eğitiminde ders kaydı yapan öğrenci, onaylanan dersten vazgeçmez ve bu ders için ödenen ücret iade yapılmaz.

* Farklı Program/Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulundan ders alacak öğrencilerin kayıtlı olduğu akademik birimden önceden izin almak koşulu ile alacağı ders/dersler için “Yaz Dönemi  Farklı Üniversite/Fakülte/Yüksekokul/ Meslek Yüksekokul Ders Kayıt Formu”  formunu doldurmaları gerekmektedir. Anılan form için TIKLAYINIZ.

* Doldurulan form ilgili birimlere onaylatıldıktan sonra dersin alınacağı Fakülte/Devlet Konservatuvarı/Meslek Yüksekokulunun Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmelidir.

b) Üniversite Dışı

* Ankara Üniversitesi öğrencisi olmayıp Üniversitemiz Fakülte/Devlet Konservatuvarından ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından öğrencinin yanında getireceği öğrenci belgesi ile yapılacaktır.

* Ankara Üniversitesi öğrencisi olmayıp Üniversitemiz Meslek Yüksekokullarından ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri ilgili Meslek Yüksekokulu tarafından öğrencinin yanında getireceği öğrenci belgesi ile yapılacaktır.

* Birime kayıt yapıldıktan sonra ilgili birimden önceden alınan kullanıcı adı ve şifre ile birlikte http://obs.ankara.edu.tr adresinden giriş yapılarak ders seçme işlemi yapılır.

* Farklı Üniversitelerden Yazokulumuza Bavuracak Öğrencilerin Aşağıdaki Bağlantıda Bulunan Formu Doldurarak Dilekçede Belirtilen Eklerle Birlikte Öğrenci İşlerine Teslim Etmeleri Gerekmektedir.

Farklı Üniversitelerden Yazokulumuza Bavuracak Öğrencilerin Aşağıda Belirtilen Eklerle Birlikte Öğrenci İşlerine Başvurmaları Gerekmektedir.

Ekler
  1. Dilekçe (Formu Öğrenci İşlerinden Alabilirsiniz)
  2. Öğrenci Belgesi

II.YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ DERS SEÇME AŞAMALARI VE ÜCRET BİLGİLERİ

Yaz dönemi eğitimi için başvuran tüm öğrenciler http://obs.ankara.edu.tr adresinde seçtikleri ders/derslerin toplam ders saati için belirlenen ücretini kayıt tarihleri olan 10 Temmuz-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numaraları ile yatırabileceklerdir. Ücretlerle ilgili işlem sırası aşağıda yer almaktadır:

*Alınması gereken ders/dersler seçilir.

* Ders/Dersler seçildikten sonra otomatik olarak kaydedileceği için ayrıca kaydetme işlemi yapılmayacaktır.

* Seçilen ders/dersler onaya gönderilene kadar dersler üzerinde değişiklik yapılabilir.

* Ders seçme ekranının “Katkı Payı Tutarı” bölümünde hesaplanan ücret herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numarası ile yatırıldıktan sonra seçilen ders/dersler onaya gönderilir.

* Ders kaydı onayladıktan sonra ders seçme ekranındaki Ders Seçme Durumu “ONAYLI” durumunda olacaktır.

* İnteraktif kayıt tamamlanacaktır.

* Üniversitemiz Yönetim Kurulu tarafından belirlenen 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Yaz Dönemi Eğitimi ücretleri için TIKLAYINIZ.

667 ve 669 SAYILI KHK KAPSAMINDA YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİ

* 667 ve 669 sayılı KHK kapsamında Üniversitemizde öğrenim gören ve yaz dönemi eğitiminde Fakülte ve Devlet Konservatuvarından ders alacak olan öğrencilerin ders seçme işlemleri Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı,  Meslek Yüksekokullarından ders alacak öğrencilerin kayıt işlemleri ise ilgili Meslek Yüksekokulu tarafından “Ders Kayıt Formu” ile yapılacaktır. 667 ve 669 sayılı KHK kapsamında yerleşen öğrencilerin öğrenim ücretleri ile ilgili işlem sırası aşağıda yer almaktadır:

* Öğrenciler almak istedikleri ders/dersleri içeren “Yaz Dönemi Ders Kayıt Formu”nu doldurur. Anılan form için TIKLAYINIZ.

* 10 Temmuz-14 Temmuz 2017 tarihleri arasında Ders Kayıt Formunu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına teslim ederler.

* Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından hesaplanan yaz dönemi eğitimi ücreti herhangi bir Vakıfbank Şubesine öğrenci numarası ile yatırıldıktan sonra dekont, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na teslim edilir.

2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ EĞİTİMİNDE AÇILACAK DERSLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Yabancı Diller Yüksekokulu Yaz Dönemi Eğitimi duyurusu için: http://orgun.ankara.edu.tr

adresinden bilgi alınabilir.

NOT: Duyurunun orjinaline  http://oidb.ankara.edu.tr/?p=10975  adresinden ulaşabilirsiniz.